Over mij

IMG_1019

Mijn naam is Anton de Vries. Ik heb na de pedagogische academie 15 jaar lesgegeven in het Voortgezet Onderwijs en in 1994 het doctoraal Onderwijskunde behaald aan de Rijks Universiteit Groningen. Op dit ogenblik werk ik bij de Stenden Hogeschool als trainer-adviseur in het primair en voortgezet onderwijs. Vanuit de Stenden organisatie ben ik ook internationaal actief in ‘The Learning Teacher Network’ . Enkele workshops die ik heb gegeven zijn: ‘Talent for 2028’, ‘The football game’ , ‘9 criteria for toptalent’ en ‘Creativity and Learning’.

In Sneek heb ik jarenlang als spelverdeler gespeeld bij de volleybalvereniging Animo en later bij de fusievereniging vc Sneek. Hoogtepunten als eredivisiespeler waren de hectische wedstrijden in een bomvolle CKanhal tegen Lycurgus en Martinus. In 1986 ben ik met samen met onder andere mijn teamgenoten Jan Posthuma, Toon Gerbrands, 2e van Nederland geworden.

Als speler en als trainer (van jeugd tot heren en dames 1) heb ik vaak gezien dat, ongeacht het niveau, ‘meegekregen talent’ niet genoeg is om uiteindelijk iets te presteren. Ik geloof stellig in de ‘groei mindset’; deze gaat er van uit dat ieder mens capaciteiten en talenten heeft en dat deze het startpunt zijn voor verdere ontwikkeling. Het positieve is dat deze ‘groei mindset’  aan te leren is. Hiervoor is de manier van coachen, trainen en pedagogisch opvoeden erg belangrijk. Dat maakt dat ouders, leraren, trainers en coaches partners kunnen zijn in de ontwikkeling van (sportende) kinderen.

Enkele publicaties van mij zijn:’Gaan voor goud’ onderwijsblad van 12 tot 18, juni 2008,  ‘Unleashing Potential’, Learning Teacher Magazine 1, 2011 en ‘Building Learning Power’, Learning Teacher Magazine 4, 2011.

Het boekje ‘Duim omhoog, tips voor coachende ouders in de sport’ is mijn eerste officiële boekuitgave.