Duim Omhoog

‘Duim omhoog’, tips voor coachende ouders in de sport – ook handig voor jeugdtrainers.

covermockup2Nederland kent zeer veel sportverenigingen. Honderdduizenden jeugdspelers staan iedere zaterdag of zondag in de zaal of op het sportveld. De ouders van deze jonge sporters staan ‘langs de lijn’, of zijn op een andere manier betrokken. Regelmatig wordt aan ouders gevraagd  iets te doen voor de vereniging en dan kan het gebeuren dat u als ouder gevraagd wordt een team te coachen of te begeleiden. Voor veel ouders betekent dat een eerste kennismaking coachen in de sport.

Met het boekje ‘Duim omhoog’, tips voor coachende ouders in de sport, krijgen ouders, maar ook jeugdtrainers, handvatten aangereikt voor het begeleiden en coachen van een jeugdteam. De basis van het boekje is een pedagogische benadering, waarbij het plezier in sporten en begeleiden voorop staat. Het slothoofdstuk staan een aantal aanbevelingen voor verenigingen.

Aan de orde komen onder andere: Plezier hebben, Groei Mindset, Groepsprocessen, Ouder coacht eigen kind, Resultaat of Prestatie, Motivatie  en Bemoedigen. Alle korte hoofdstukken worden afgesloten met tips die direct toepasbaar zijn bij het begeleiden van jonge sporters.

Nieuwsgierig? Lees hier de inleiding en hoofdstuk 1:

Inkijkexemplaar
tip: Geef als club bij de start van het seizoen al uw jeugdtrainers en begeleiders dit boekje cadeau

Interview radio2 Cappuccino 31 augustus jl.

(ga naar miuut 104)

http://cappuccino.ncrv.nl/ncrvgemist/31-8-2013/cappuccino

Artikel Leeuwarder Courant 19 augustus 2013

(klik op artikel voor vergroting)

(klik op artikel voor vergroting)